Můj čas na kafíčko

Šašlik na rožni

Suroviny na 4 porce:

600g svíčkové (vepřové kýty, krkovice, hovězí roštěnky, jehněčího)

2 lžíce oleje

2 cibule

1 citrón

1 lžíce drobně sekaného kopru

sůl, mletý pepř

několik kapek octa

Postup:

Očištěné maso nakrájíme na kousky (asi 5 kousků na osobu), osolíme, opepříme a dobře promícháme s drobně nakrájenou cibulí a citrónovou šťávou. Uložíme do nádoby a necháme v chladu alespoň 6 hodin marinovat. Marinované maso napícháme asi po 5 kouscích na jehly, potřeme olejem a ze všech stran opečeme na pánvi nebo na dřevěném uhlí. Hotové šašliky podáváme pokapané octem a s na kolečka nakrájenou cibulí smíchanou s jemně sekaným koprem.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden