Šašlik na rožni

Suroviny na 4 porce:

600g svíčkové (vepřové kýty, krkovice, hovězí roštěnky, jehněčího)

2 lžíce oleje

2 cibule

1 citrón

1 lžíce drobně sekaného kopru

sůl, mletý pepř

několik kapek octa

Postup:

Očištěné maso nakrájíme na kousky (asi 5 kousků na osobu), osolíme, opepříme a dobře promícháme s drobně nakrájenou cibulí a citrónovou šťávou. Uložíme do nádoby a necháme v chladu alespoň 6 hodin marinovat. Marinované maso napícháme asi po 5 kouscích na jehly, potřeme olejem a ze všech stran opečeme na pánvi nebo na dřevěném uhlí.

Hotové šašliky podáváme pokapané octem a s na kolečka nakrájenou cibulí smíchanou s jemně sekaným koprem.

.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...