Sekaná po italsku

Suroviny na 4–6 porcí:

● 600 g mletého vepřového a hovězího ● 4 ks toustového chleba ● svazek petrželky
● svazeček pažitky ● hrst mladých kopřiv ● 2 lž. máty
● 200 g bílého jogurtu ● 1 str. česneku ● 1 červená paprika
● špetka chilli ● mořská sůl
● 100 g zel. oliv bez pecek
● 100 g čer. oliv bez pecek
● 2 oranžové papriky ● 2 vejce
● 10 lžic olivového oleje

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Nasucho pečeme červenou papriku. Až se udělají puchýře, dáme ji na 10 min do igelitového sáčku, aby se zapařila. Stáhneme slupku a odstraníme semeník.

Papriku nakrájíme na kostičky, promícháme se lžící oliv. oleje a sekanou pažitkou. Rozmixujeme chleba spolu s petrželkou, kopřivami a mátou.

2. V míse promícháme se 3 lžícemi jogurtu a necháme 5 minut odpočinout. Pak smícháme s masem, paprikovou směsí, vejcem a špetkou chilli a osolíme. Moc suchou směs naředíme jogurtem.

Žár ztlumíme na 180 °C. Formu vyložíme pečicím papírem a naplníme půlkou směsi. Poklademe částí směsi oliv a na ně navršíme zbytek masa. Potřeme olejem a hodinu pečeme.

3. Mezitím promícháme lžičku nasekané čerstvé máty, česnek a zbylý jogurt a osolíme. Dáme chladit. V hmoždíři rozetřeme oregano, zalijeme ho 6 lžícemi oleje a necháme odpočinout.

Oranžovou papriku úhledně pokrájíme na kostičky a krátce ji opečeme na oleji se zbytkem oliv. Osolíme a podáváme k sekané pokapané oreganovým olejem, s jogurtovou omáčkou a případně plody kapar. Sekaná je skvělá teplá i za studena.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...