Sekaná se sýrem

Sekaná provoní celou kuchyni. Když se peče a vy ji poléváte výpekem, sbíhají se vám sliny. Dáte si ji s chlebem, nebo s kaší?

Ingredience: 400 g hovězího mletého masa, 250 g vepřového mletého masa, 350 g uzeného masa, 200 g tučného sýra goudy, 1 cibule S 5 stroužků česneku, 1 lžička mleté sladké papriky, 2 špetky chilli, čerstvý mletý pepř, ½ lžičky drceného kmínu, 1 lžička majoránky, 1 lžička mořské soli, 2 lžíce plnotučné hořčice, 4 vejce, 1 rohlík, 100 ml mléka

Postup: V míse promícháme mleté maso, uděláme do něj důlek, do kterého nadrobíme housku a zalijeme ji mlékem, jež necháme vsáknout.

Přidáme jemně nakrájené uzené maso a všechny ingredience kromě sýra. Propracujeme, vytvoříme velkou šišku, nakrojíme ji a do středu vložíme sýr nakrájený na hranolky, sekanou opět spojíme a rukama namočenýma ve studené vodě ji dotvarujeme. Dáme ji do pekáčku, podlijeme a zakrytou pozvolna pečeme při 160 °C asi tak 30 minut, aby se maso zatáhlo a šiška nepraskla.

Poté pečeme ještě 25 až 30 minut při 180 °C.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama