Seriál Ulice – Hovězí jazyk s rozinkovou omáčkou

Lahodný hovězí jazyk jako z hospůdky v Ulici si můžete podle Michalova receptu připravit doma i vy, chce to jen více času.

Potřebujete:

Také vás může zajímat ...

1,5 kg hovězího jazyka, 80 g slaniny, 1 mrkev, 1 petržel, ¼ celeru, větší cibuli, bobkový list, celý pepř, sůl, 2 lžíce rozinek, 1 lžíci mandlí, 20 g másla, 20 g hladké mouky, ostrou hořčici, chilli omáčku

Postup:

  1. Jazyk vložte do vařící vody. Osolte a přidejte na kolečka nakrájenou zeleninu, cibuli, bobkový list a kuličky pepře. Vařte několik hodin doměkka.
  2. Ponořte jazyk do studené vody, sloupněte kůži a nakrájejte na plátky. Přidejte slaninu, vložte do pekáčku a podlijte vývarem. Pečte v troubě při 190 °C asi půl hodiny.
  3. Rozinky louhujte v litru vody na mírném plameni. Mandle oloupejte a nakrájejte. Připravte jíšku, zalijte ji výluhem a vývarem. Přidejte chilli omáčku a zvolna vařte půl hodiny. Dochuťte solí, citronovou šťávou, hořčicí a cukrem. Přisypejte mandle, rozinky a prohřejte.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...