Moje sladké tajemství

Silná hovězí polévka

Suroviny:  4 l vody  750 g hovězího předního masa  300 g hovězích kostí  1 mrkev  1/8 celeru  2 petržele  1 cibule  hrst sušených hříbků  50 g vepřového sádla  1 vepřová játra  100 g zeleného hrášku  2 rajčata  pažitka  sůl

Postup: Hovězí maso a kosti omyjeme, vložíme do studené, osolené vody, přivedeme k mírnému varu.

Po hodinovém varu přidáme polovinu na kolečka nakrájené zeleniny a dále vaříme hodinu až hodinu a půl. Druhou část nakrájené zeleniny orestujeme na sádle, přidáme nakrájená játra. Vývar scedíme, vložíme orestovanou zeleninu s játry, přidáme houby (lépe když jsou namočené – vlijeme i s vodou), vaříme asi půl hodiny, poté následují nakrájená rajčata a hrášek, provaříme a podle chuti dosolíme.

Na talíři zdobíme pažitkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden