Moje sladké tajemství

Šípková marmeláda

 Suroviny:


  • 1 kg šípků

  • 200 až 300 g cukru krupice

  • ½ balení želírovacího prostředku


Postup:


Šípky zbavíme stopek (chloupky není třeba odstraňovat – rozvaří se), dáme do hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme do změknutí.


Šípky prolisujeme a tekutinu vaříme v kastrolu do zhoustnutí. Přidáme želírovací prostředek a ještě chvíli vaříme. Horkou marmeládou plníme sklenice, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.


Marmeláda z šípků je skvělá hlavně na podzim a v zimě. Díky vysokému obsahu vitamínu C posiluje vaši imunitu a bojuje proti chřipce i různým zánětům.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden