Skořicové churros

Tyto křupavé a voňavé smažené tyčinky jedí Španělé nejčastěji ke snídani nebo jako sladkou svačinku.

Suroviny

Na těsto – 50 g másla – 150 ml vody – 1 lžíce krupicového cukru – špetka soli – 60 g hladké mouky – 1 lžička mleté vanilky – 1 vejce – olej na smažení

Na obalení – 70 g krupicového cukru – 2 lžičky skořice

Také vás může zajímat ...

Na omáčku – 100 g hořké čokolády – 100 ml smetany ke šlehání – 1 lžíce másla

Postup

1. Do kastrůlku dejte máslo, vodu, cukr a sůl. Přiveďte k varu a pak přidejte mouku a umíchejte těsto. Až trochu vychladne, přidejte vajíčko a vanilku, a umíchejte dohladka. Těstem naplňte cukrářský sáček se zdobicí špičkou.

2. Na pánvi rozpalte olej a zdobící špičkou tvořte rovnou na pánev tyčinky, které smažte dozlatova. Ještě horké je obalte ve směsi krupicového a skořicového cukru.

3. Nalámanou čokoládu dejte do misky a přelijte horkou směsí smetany a másla. Umíchejte do hladké omáčky.

4. Churros podávejte ještě teplé, namočené do horké čokoládové omáčky.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...