Moje šťastná hvězda

Skořicové medvědí tlapičky

Obecně se ví, že Standa Hložek je specialista na vánoční pracny. Receptů má spousty a i my přicházíme s naší troškou do mlýna a věnujeme mu náš recept, který jsme speciálně kvůli němu vyzkoušeli a lehce upravili.

Ingredience: 160 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 120 g másla, 70 g mletých ořechů, 35 g holandského kakaa na pečení, ½ lžičky kvalitní mleté skořice, 2 až 3 rozdrcené hřebíčky, citronová kůra, sádlo

Postup: Mouku, moučkový cukr, kakao, rozdrcený hřebíček, mletou skořici, nastrouhanou citronovou kůru, mleté ořechy a máslo důkladně promícháme v míse.Těsto vyjmeme na vál a ještě ho propracujeme rukama. Z těsta vytvoříme váleček, zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho odležet v lednici nejméně 3 hodiny, ale nejlepší je přes noc. Odleželé těsto nakrájíme na plátky a plníme jimi formičky předem vymaštěné sádlem, ale pouze do dvou třetin.Naplněné formičky vyskládáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi tak 12 až 15 minut. Po upečení ještě zatepla je vyklopíme a posypeme cukrem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden