Skořicové rolky z podmáslí

Voňavé šneky z kynutého těsta naplněné máslem a skořicí zachutnají úplně všem.

Suroviny na 12 kusů – 90 g krystalového cukru – špetka soli – 80 g másla – 1 vejce – 1 lžička citronové kůry – 450 g hladké mouky – 6 g sušeného droždí – 280 g podmáslí – 90 g krystalového cukru + 10 g skořice – pečicí papír

Postup

Také vás může zajímat ...

1. Máslo utřete s cukrem a solí. Přidejte vejce a citronovou kůru a umíchejte dohladka. Do směsi prosejte mouku s droždím a přilijte podmáslí. Těsto dobře prohněťte a nechte 90 minut kynout.

2. Těsto rozválejte do obdélníku a posypte skořicovou směsí. Zarolujte a nechte ještě 60 minut kynout.

3. Nakrájejte rolky a poskládejte je na plech vystlaný pečicím papírem. Pečte při 180°C asi 25 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...