Skořicové šneky

Asi nejoblíbenější švédské sladké pečivo zvané kanelbulle má dokonce svůj den, slaví se 4. října.

Příprava: 50 min (bez kynutí)

Náročnost: x x

Cena: 85 Kč

Potřebujete:

150 g másla
5 dl mléka
50 g droždí
90 g krystalového cukru
0,5 lžičky soli
2 lžičky kardamonu
800 g mouky

1 žloutek

třtinový cukr

Náplň:
150 g másla
90 g cukru
2 lžíce skořice

1 Droždí rozdrobte, zalijeme mlékem ohřátým na 37 °C a smíchejte. Přidejte máslo, cukr, sůl a kardamon. Přidávejte po částech mouku a vypracujte hladké těsto. Zakryjte vlhkou utěrkou a nechte vykynout na teplém místě asi 45 minut.


2 Těsto rozdělte na čtyři díly, každý vyválejte do tenčího podlouhlého tvaru. Smíchejte suroviny na náplň a potřete jí povrch každého kusu, pak srolujte. Rolky nakrájejte na 10 menších kousků a položte je řezem nahoru na plech s pečicím papírem, přikryjte utěrkou a nechte kynout ještě 40 minut.

3 Těsto potřete vyšlehaným žloutkem a trochu pocukrujte třtinovým cukrem. Pečte v troubě předehřáté na 225–250 °C 5–10 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

...