Skořicovo-ořechoví šneci

Suroviny:  20 g droždí  1 lžíce cukru  asi 150 ml mléka  300 g hladké mouky  100 g másla  2 žloutky  1 lžička soli  1 vejce na potření  100 g lískových oříšků  2 lžíce skořice  100 g krystalového cukru

Postup:  Tradičním způsobem připravíme kynuté těsto. Droždí s cukrem, teplým mlékem a lžící mouky promícháme a zakryté necháme 15 minut stát, než vyběhne kvásek. Ke kvásku přidáme mouku, máslo (přidáváme rozehřáté a vlažné), žloutky a sůl.

Také vás může zajímat ...

Vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout.  Během kynutí promícháme. Těsto rozválíme na vále, potřeme ho rozkvedlaným vejcem, posypeme nahrubo umletými oříšky, skořicí a krystalovým cukrem (část si necháme na posypání).

Těsto zabalíme do rolády, z níž krájíme asi 1 cm široké kusy. Ty pokládáme na plech vymazaný máslem, necháme ještě 15 minut kynout, potřeme vejcem a posypeme skořicí, cukrem a ořechy. Pečeme dozlatova.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...