Moje sladké tajemství

Skořicovo-ořechoví šneci

Suroviny:  20 g droždí  1 lžíce cukru  asi 150 ml mléka  300 g hladké mouky  100 g másla  2 žloutky  1 lžička soli  1 vejce na potření  100 g lískových oříšků  2 lžíce skořice  100 g krystalového cukru

Postup:  Tradičním způsobem připravíme kynuté těsto. Droždí s cukrem, teplým mlékem a lžící mouky promícháme a zakryté necháme 15 minut stát, než vyběhne kvásek. Ke kvásku přidáme mouku, máslo (přidáváme rozehřáté a vlažné), žloutky a sůl.

Vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě hodinu kynout.  Během kynutí promícháme. Těsto rozválíme na vále, potřeme ho rozkvedlaným vejcem, posypeme nahrubo umletými oříšky, skořicí a krystalovým cukrem (část si necháme na posypání).

Těsto zabalíme do rolády, z níž krájíme asi 1 cm široké kusy. Ty pokládáme na plech vymazaný máslem, necháme ještě 15 minut kynout, potřeme vejcem a posypeme skořicí, cukrem a ořechy. Pečeme dozlatova.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden