Skotské vejce

Suroviny na 4 porce:

300 g mletého masa (směs)

Také vás může zajímat ...

4 vejce

sůl

pepř

zelená petrželka na dochucení masa

2–3 lžíce mouky na obalení

1 vajíčko

strouhanka na obalení masa

rostlinný tuk (olej) na smažení

Postup:

Maso propracujte s kořenícími přísadami (část petrželky si ponechte na ozdobu) a jedním vajíčkem. Zbylá vejce vložte do studené vody, uveďte do varu a povařte asi sedm minut. Pak je zchlaďte ve studené vodě a oloupejte. Ještě vlhká vajíčka oválejte v mouce (maso na nich pak bude lépe držet). Opatrně, ale důkladně je obalte masovou směsí a poté ve strouhance.

Rozehřejte vyšší vrstvu tuku v kastrůlku nebo fritéze a vejce vysmažte dozlatova.

Podávejte rozkrojená, případně doplněná majonézovou omáčkou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...