Škubánky se švestkami v rumu

Škubánky mají v moderní kuchyni nezastupitelné místo. Zkuste je a vraťte se na chvilku do dětství.

Ingredience: 800 g brambor, 200 g hrubé mouky, sůl, 100 g sušených a vypeckovaných švestek, 100 ml tmavého rumu, rozpuštěné máslo, mletý mák, moučkový cukr

Postup: Brambory uvařte doměkka v osolené vodě, poté posypejte moukou, zatřeste hrncem. Hrnec přiklopte a nechte 15 minut pařit.

Švestky zalijte rumem, přilijte 100 ml vody a 10 minut povařte. Lžící namočenou v rozpuštěném másle odkrajujte škubánky a dávejte je na talíř. Posypejte mákem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama