Můj čas na kafíčko

Škvarkové pagáče

Suroviny:

25 g droždí

2 vejce

300 g vepřového sádla z bůčku

1,5 l vody

1 lžička cukru

370 g hladké mouky

0,1 l mléka

sůl, pepř

Postup:

Sádlo z vepřového bůčku nakrájíme na kostky a vyškvaříme. Světlé škvarky scedíme, nasekáme na jemno, vrátíme do sádla a necháme zchladnout. Hmotu smícháme s moukou, rozválíme, plát složíme a dáme do lednice. Droždí nadrobíme do vlažného mléka a necháme vykynout. Do zbylé mouky přidáme 1 vejce, sůl, mletý pepř, kvásek s vodou, a vše promícháme na tažné těsto. Vykynuté těsto rozválíme, do středu dáme ztuhlý čtverec sádla s moukou, přikryjeme cípy čtverce, dobře zabalíme (jako psaníčko) rozválíme na obdélník, třikrát přeložíme a dáme do lednice.Takto postupujeme ještě dvakrát. Vychladlé těsto nakonec rozválíme na tlustý plát asi 1,5 cm. Kulatým tvořítkem vykrájíme kolečka, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme vykynout. Pagáče pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden