Skvělá jako rizoto i sladká kaše

Pokud jste se rozhodli zhubnout nějaké to kilo, zařaďte do svého jídelníčku pohanku. Už jenom proto, že obsahuje až 5 % vlákniny. Ta napomáhá udržovat v rovnováze zažívání i hladinu krevních cukrů. Navíc budete po jídle rychleji a déle sytí.

Nejčastěji se v obchodech setkáte s pohankou lámankou či pohankovými kroupami, jejichž příprava je o něco zdlouhavější a skvěle se hodí jako příloha k masu. Doporučených způsobů přípravy pohanky je hned několik.

Také vás může zajímat ...

Kroupy můžete vařit 30 minut do změknutí. Tímto postupem však zničíte spoustu prospěšných látek. Ideálním způsobem je pohanku pouze spařit horkou vodou, přikrýt ji poklicí a nechat na teplém místě dojít.

Skvělou pochoutku získáte přidáním nastrouhané mrkve a jablka, medu, špetky skořice a hrstky oříšků. Pokud máte raději slaná jídla, přidejte dušenou zeleninu, koření, případně maso. Připravíte si tak vynikající varian.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...