Moje chvilka pohody

Skvělá kachní prsíčka

Už jste se přejedli kuřecích prsou? Připravte si delikátní pečená kachní prsíčka se zelím a švestkovou omáčkou.

Suroviny na 2 porce

Na maso - 2 kachní prsa - 6 zralých švestek - 200 ml kachního vývaru - 2 lžíce másla - sůl, pepř - cukr

Na zelí - 600 g bílého hlávkového zelí - 1 menší cibule - 1 malá brambora - 100 ml vody - 30 ml slunečnicového oleje - 1 lžíce octa - 1 lžička hladké mouky - špetka kmínu - sůl - cukr

Postup

1. Zelí omyjte a nakrájejte na nudličky. Vložte do hrnce, posypte kmínem a solí a přilijte asi 50 ml vody. Duste pod pokličkou asi 20 minut. Cibuli pokrájejte najemno a zpěňte na rozehřátém oleji. Zaprašte moukou a umýchejte jíšku, kterou přidejte k poloměkkému zelí. Přidejte nastrouhanou bramboru, zbytek vody, ocet a cukr. Promíchejte a duste ještě asi 20 minut.

2. Očištěná kachní prsa nařízněte na kůži do mřížky. Jemně je osolte a opepřete. Opečte je na pánvi na lžíci rozehřátého másla. Pak je dejte na plech a pečte v troubě při 160 °C asi 7 minut.

3. Na omáčku rozpusťte v kastrůlku zbylé máslo. Přidejte vypeckované a pokrájené švestky a chvilku opékejte. Oslaďte cukrem, zalijte vývarem a chvíli povařte.

4. Prsíčka vyndejte z trouby a servírujte polité omáčkou společně se zelím.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden