Skvělá sekaná Haliny Pawlowské

„Oči mi vášní planou, už jenom pro sekanou!“ Tak takový názor má na delikátní sekanou Halina Pawlowská!

Ingredience: 900 g vepřového plecka, 300 g zadního hovězího, 2 celá vejce, 2 cibule, 4 stroužky česneku, špetka tymiánu, majoránky, petrželky, čubrica nebo saturejka, 2 menší bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 2–3 lžíce jemné strouhanky, 2–3 lžíce hladké mouky, 5 lžic dijonské hořčice, masový vývar, sůl, pepř

Také vás může zajímat ...

Postup: Maso umeleme, osolíme a zvlhčíme 100 ml studeného masového vývaru. Přidáme postupně všechny kořenící přísady, jemně nasekanou cibuli, utřený česnek, bylinky, vejce, strouhanku, mouku a 3 lžíce hořčice. Rukama v míse dobře propracujeme hmotu a necháme odpočinout asi tak na 1 až 2 hodiny.

Masovou hmotu rozdělíme na dva díly, vytvarujeme dvě šišky. Na dno pekáče dáme trochu olivového oleje a tenká kolečka cibule. Pak vložíme sekanou. Pečeme v troubě při 180 °C asi 50 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...