Skvělé celerovénoky se špenátem

Tohle jídlo je rychlovka, která potěší každého strávníka!

Suroviny: 600 g celeru, 600 g brambor, 2 lžíce olivového oleje, 50 g nastrouhaného parmazánu, 200 g hladké mouky, 1 vejce, 25 g másla, 400 g čerstvého špenátu, 125 g modrého sýry, hrstka vlašských ořechů, cherry rajčátka

Postup: Celer nakrájejte na kusy a dejte do pekáče. Zakapejte olejem a pečte 30 minut. Mezitím uvařte brambory ve slupce a mírně zchladlé nastrouhejte. Ochuťte je.

Přidejte nastrouhaný pečený celer. Přimíchejte parmazán s moukou a vejcem a na pomoučněné pracovní ploše vypracujte měkké, nelepivé těsto.

Těsto rozdělte na 4 části a z každé vyválejte na prst silný váleček. Nakrájejte jej na centimetrové kousky a ty nasypejte do vroucí vody.

Vařte 2 až 3 minuty, dokud nevyplavou na hladinu. Hotové noky slijte. Nasypejte je do pánve s rozehřátým máslem. Orestujte dozlatova, přidejte rajčátka a špenát.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...