Skvělý jahodový tvarožník

Tvarožník je tuzemskou obdobou italského tiramisu.

Ingredience

Také vás může zajímat ...

400 g jahod, 120 g piškotů, 350 g zakysané smetany, 400 g plnotučného tvarohu, 2 vanilkové cukry, 3 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce koňaku, šálek černé kávy, hořké kakao

Postup

Smícháme smetanu, tvaroh, vanilkový cukr a vše lehce promícháváme. Umyté jahody si nakrájíme na malé kousky a promícháme s cukrem. Připravíme si formu, na její dno vyskládáme piškoty, zakapeme je černou kávou smíchanou s koňakem, přidáme vrstvu krému, uhladíme a do něj vyskládáme jahody. Naneseme další vrstvu krému, na něj vyskládáme opět piškoty, zakapeme je kávou s koňakem, na ně dáme vrstvu jahod a ukončíme krémem, který zasypeme kakaovým práškem a dáme odležet, nejlépe do druhého dne, aby se tvarožník dobře spojil.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...