Sladká ostružinová tečka

Pokud vám na zahrádce roste jiné bobulovité ovoce, tak zmrzlinu připravte klidně z něj.

Ingredience: 300 g ostruži, 200 g cukru moučky, 2 smetany ke šlehání, 4 žloutky

Postup: Utřete žloutky s cukrem do pěny a přidejte ušlehanou smetanu. Do směsi zamíchejte rozmačkané ostružiny nebo jiné ovoce, které máte rádi. Směs dejte v uzavřené nádobě, ve které budete moct zmrzlinu průběžně prošlehávat, do mrazáku.

Po 30 minutách vyndejte a prošlehejte, takto to opakujte 4krát a pak nechte mrazit nejlépe do druhého dne. Pak už vám nic nebrání v servírování.

Pokud dezertu chcete dodat ještě víc šťávy, můžete zbylé ovoce rozmixovat a zmrzlinu jím polít.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...