Sladká Panna cotta

Suroviny:

  • 2 lžičky jemně mleté želatiny
  • 500 ml smetany
  • 50 g moučkového cukru
  • 100 g tmavé 60% čokolády na kousky
  • slunečnicový olej na vymazání
  • maliny nebo borůvky k podávání

Postup:

Dvě lžíce vody dáme do misky a rozmícháme v ní želatinu. Necháme stát dokud želatina neabsorbuje vodu. Smetanu nalijeme do rendlíku, na středním plameni ji mírně zahříváme, přidáme cukr a nalámanou čokoládu a za stálého míchání přivedeme k varu. Sejmeme z ohně, přidáme želatinu a mícháme, aby se vstřebala. Poté směs nalijeme do čtyř hrnečků o objemu 120 ml lehce vymazaných olejem.

Dáme na 4–6 hodin ztuhnout do lednice.

Také vás může zajímat ...

Deset minut před podáváním vyndáme panna cotty z lednice, vyklopíme a ozdobíme je malinami a borůvkami či jiným čerstvým ovocem, které nám teď v létě roste na zahrádce.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

...