Moje sladké tajemství

Sladká Panna cotta

Suroviny:


  • 2 lžičky jemně mleté želatiny

  • 500 ml smetany

  • 50 g moučkového cukru

  • 100 g tmavé 60% čokolády na kousky

  • slunečnicový olej na vymazání

  • maliny nebo borůvky k podávání


Postup:

Dvě lžíce vody dáme do misky a rozmícháme v ní želatinu. Necháme stát dokud želatina neabsorbuje vodu. Smetanu nalijeme do rendlíku, na středním plameni ji mírně zahříváme, přidáme cukr a nalámanou čokoládu a za stálého míchání přivedeme k varu. Sejmeme z ohně, přidáme želatinu a mícháme, aby se vstřebala. Poté směs nalijeme do čtyř hrnečků o objemu 120 ml lehce vymazaných olejem. Dáme na 4–6 hodin ztuhnout do lednice. Deset minut před podáváním vyndáme panna cotty z lednice, vyklopíme a ozdobíme je malinami a borůvkami či jiným čerstvým ovocem, které nám teď v létě roste na zahrádce.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden