Sladká svačinka: Skořicoví šneci

Nádherně skořicově vonící jemné pečivo zachutná celé rodině.

Suroviny na 12 kusů

Na těsto – 240 ml vlažného mléka – 70 g cukru krupice – 70 g rozpuštěného másla – 1 balíček sušeného droždí – 560 g hladké mouky – ½ lžičky soli – 1 vejce – ½ lžičky skořice

Na náplň – 120 g třtinového cukru – 100 g rozpuštěného másla – 10 g skořice

Na polevu – 160 g moučkového cukru – 1 lžíce másla – 20 ml mléka – 1 lžička javorového sirupu

Postup

1. Smíchejte cukr, mléko a máslo. Vsypte sušeného droždí, promíchejte, a nechte 15 minut odpočívat. Přidejte 420 g hladké mouky, vejce, sůl, skořici a vypracujte těsto. Přidejte zbytek mouky a těsto zpracovávejte dalších 5 minut. Nechte 2 hodiny kynout.

2. Těsto vyválejte na plát 30×50 cm. Potřete ho rozpuštěným máslem, posypte třtinovým cukrem a skořicí. Těsto smotejte do ruličky a krájejte na 3 cm velké kusy. Přeneste je do pekáčku a nechte odpočívat 30 minut. Pečte při 190 °C 17 minut. Ze surovin vymíchejte polevu a polijte šneky.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...