
Suroviny:
- 125 g kvalitní tmavé čokolády (minimálně 70%) + navíc nastrouhané hobliny k podávání
- 2 lžičky másla
- 3 velká vejce
- pořádná špetka mořské soli
- 3 lžíce cukru krupice
- 200 ml smetany ke šlehání
- 125 g čerstvých malin
Postup:
Čokoládu nalámeme do nerezové mísy a společně s máslem rozpustíme nad vodní lázní. Rozmícháme metlou a dáme stranou zchladnout.
Bílky oddělíme od žloutků do velké (bílky) a malé (žloutky) mísy. Bílky vyšleháme společně s pořádnou špetkou soli do pevného sněhu. Pak vyšleháme žloutky s cukrem do světlé pěny. Nakonec ušleháme smetanu dotuha. Necelou 1/3 vzniklé šlehačky odložíme stranou k pozdějšímu servírování.
Do čokoládové směsi pak zlehka vmícháme žloutkovou směs a následně zbylé 2/3 šlehačky. Potom opatrně po dávkách zapracujeme sníh.
- 4 porce
- snadné
- do 30 min + chlazení
TIP:
Lehounká, nadýchaná pěna z kvalitní čokolády je jako sen. Protože jsou v receptu syrová vejce, opravdu do nich investujte. Pokud se nemůžete úplně spolehnout na dodavatele, sáhněte po biokvalitě
Komentáře