Sladká tečka roku 2020

Suroviny:

  • 125 g kvalitní tmavé čokolády (minimálně 70%) + navíc nastrouhané hobliny k podávání
  • 2 lžičky másla
  • 3 velká vejce
  • pořádná špetka mořské soli
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 125 g čerstvých malin

Postup:

Čokoládu nalámeme do nerezové mísy a společně s máslem rozpustíme nad vodní lázní. Rozmícháme metlou a dáme stranou zchladnout.

Bílky oddělíme od žloutků do velké (bílky) a malé (žloutky) mísy. Bílky vyšleháme společně s pořádnou špetkou soli do pevného sněhu. Pak vyšleháme žloutky s cukrem do světlé pěny. Nakonec ušleháme smetanu dotuha. Necelou 1/3 vzniklé šlehačky odložíme stranou k pozdějšímu servírování.

Do čokoládové směsi pak zlehka vmícháme žloutkovou směs a následně zbylé 2/3 šlehačky. Potom opatrně po dávkách zapracujeme sníh.

  • 4 porce
  • snadné
  • do 30 min + chlazení

TIP:

Lehounká, nadýchaná pěna z kvalitní čokolády je jako sen. Protože jsou v receptu syrová vejce, opravdu do nich investujte. Pokud se nemůžete úplně spolehnout na dodavatele, sáhněte po biokvalitě

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama