Moje sladké tajemství

Sladká tečka roku 2020

Suroviny:


  • 125 g kvalitní tmavé čokolády (minimálně 70%) + navíc nastrouhané hobliny k podávání

  • 2 lžičky másla

  • 3 velká vejce

  • pořádná špetka mořské soli

  • 3 lžíce cukru krupice

  • 200 ml smetany ke šlehání

  • 125 g čerstvých malin


Postup:

Čokoládu nalámeme do nerezové mísy a společně s máslem rozpustíme nad vodní lázní. Rozmícháme metlou a dáme stranou zchladnout.

Bílky oddělíme od žloutků do velké (bílky) a malé (žloutky) mísy. Bílky vyšleháme společně s pořádnou špetkou soli do pevného sněhu. Pak vyšleháme žloutky s cukrem do světlé pěny. Nakonec ušleháme smetanu dotuha. Necelou 1/3 vzniklé šlehačky odložíme stranou k pozdějšímu servírování.

Do čokoládové směsi pak zlehka vmícháme žloutkovou směs a následně zbylé 2/3 šlehačky. Potom opatrně po dávkách zapracujeme sníh.



  • 4 porce

  • snadné

  • do 30 min + chlazení


TIP:

Lehounká, nadýchaná pěna z kvalitní čokolády je jako sen. Protože jsou v receptu syrová vejce, opravdu do nich investujte. Pokud se nemůžete úplně spolehnout na dodavatele, sáhněte po biokvalitě

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden