Sladké recepty, po kterých nepřiberete!

V hlavní roli ovoce

Ovocný salát- barevná fantazie na vašem stole.

Také někdy dostanete nutkavou chuť na sladké a zároveň víte, že byste mlsat neměli? Máme pro vás pár tipů, jak za pomoci nejen ovoce hřešit s co nejmenšími výčitkami svědomí.

Lehký ovocný salát

Má výhodu především v tom, že je velmi nenáročný na přípravu. Příprava této lehké a zdravé směsi vás bude stát necelých deset minut vašeho času.

Suroviny na 4 porce: 300 g ovoce, 120 g müsli, 500 g jogurtu, 5 g chia semínek, 60 g borůvek, 10 g vlašských ořechů, 4 lístky máty

Postup: Chia semínka necháme nabobtnat v jogurtu asi 5 minut. Připravíme si mix ovoce, nejlépe sezonní nebo to, které máme rádi. Výborné jsou borůvky, jahody, ostružiny, maliny, banán a jablko. Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Mix ovoce a jogurt smícháme ve větší misce dohromady, přidáme müsli a ořechy. Dle chuti můžeme přidat med či mletou skořici. Lehký letní salát či vydatnou snídani máme hotovou. Před podáváním ozdobíme lístkem máty.

A2
Čokoládová broskev je rychlý a lahodný dezert.

Čokoládová broskev

Tento moučník může mít víc variant, nejste-li právě fandové čokolády, můžete čokoládový puding nahradit třeba vanilkovým.

Suroviny: 1 balíček pudingu s čokoládovou příchutí, 400 ml mléka, 2 polévkové lžíce cukru, 250 g měkkého tvarohu,1 kávová lžíce cukru, 8 půlek kompotovaných broskví, 8 lístečků máty

Postup: Puding uvaříme podle návodu. Odebereme 8 lžiček tvarohu, zbytek vmícháme do pudingu. Broskve položíme na dezertní talířky kulatou stranou dolů, spodní část seřízneme a naplníme vychlazenou pudingovou směsí. Každou broskev dozdobíme lžičkou tvarohu, osladíme a zdobíme mátou.

A1
Takto upravené jahody nahradí i zmrzlinu.

Jahodové pokušení

Když na tento dezert použijete jahody z vlastní úrody, bude vám chutnat dvojnásob.

Suroviny:1 balíček pudingu s jahodovou příchutí, 500 ml mléka, 4 zarovnané polévkové lžíce cukru (nejlépe třtinového), 250 g měkkého tvarohu, 1 balíček vanilinového cukru, 100 g kompotovaných nebo ještě lépe čerstvých jahod

Postup: Puding připravíme podle návodu na obalu. Uvařený jej přikryjeme potravinářskou fólií a necháme na studeném místě vychladnout. Tvaroh vymícháme dohladka s vanilinovým cukrem. Do oslazeného tvarohu přidáme vychladlý puding a nakrájené jahody. Vše promícháme a naplníme do skleněných pohárů. Ozdobíme čerstvými jahodami a můžeme přidat lístek bazalky, která chutný dezert osvěží a podpoří trávení.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...