Slaďoučký jablečný tart patté

Jako sladkou tečku na závěr jsme pro vás vybrali jablečný tart patté, na kterém si rozhodně pochutnáte a oblizovat se budete ještě za týden.

Ingredience: 250 g másla, 100 g cukru, 4 vanilkové cukry, 3 vejce, 500 g hladké mouky, 5 jablek, 4 lžíce rumu, 100 g rozinek, kůru z půlky citronu, sůl

Drobenka: 75 g hrubé mouky, 40 g krupicového cukru, 40 g másla, ½ lžičky skořice, 3 lžíce ořechů

Postup: Všechny ingredience vypracujeme v těsto.Zabalíme ho do fólie na dvě hodiny dáme do lednice. Namočíme rozinky do rumu. Těsto vytvarujeme do pečicí misky, vidličkou ho propícháme a pečeme jen 10 minut při 180 °C. V míse smícháme nakrájená jablka, rozinky namočené v rumu a citronovou kůru.Směs rozvrstvíme na těsto, posypeme drobenkou a pečeme dozlatova.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...