Slaný francouzský koláč s pórkem a šunkou

Křehké těsto, propečená slanina a svěží pórek si spolu skvěle rozumí.

Příprava: 70 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 20 Kč

Suroviny na 8 porcí

Na těsto

– 300 g hladké mouky

– 2 vejce

– 160 g másla

– špetka soli

– 3 lžíce vody

Na náplň

– 1 pórek

– 3 vejce

– 50 g vepřové šunky

– 170 g plátkové slaniny

– 200 g zakysané smetany

– 120 g lučiny

– 100 g strouhaného čedaru

– 1 lžíce hořčice

– sůl, pepř

– olej

Postup

1. Vypracujte hladké těsto, které dejte na 20 minut do lednice.

2. Pórek očistěte a nakrájejte na kolečka. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte pórek, nakrájenou šunku a slaninu. Zakysanou smetanu promíchejte s lučinou, vejci, sýrem, hořčicí, solí a pepřem.

3. Těsto rozválejte a vyložte jím formu s pečicím papírem. Na těsto rozložte pórkovou směs a zalijte smetanou. Pečeme při 180 °C asi 40 minut.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...