Moje chvilka pohody

Slaný francouzský koláč s pórkem a šunkou

Křehké těsto, propečená slanina a svěží pórek si spolu skvěle rozumí.

Příprava: 70 minut

Náročnost: **

Cena za porci: 20 Kč

Suroviny na 8 porcí

Na těsto

- 300 g hladké mouky

- 2 vejce

- 160 g másla

- špetka soli

- 3 lžíce vody

Na náplň

- 1 pórek

- 3 vejce

- 50 g vepřové šunky

- 170 g plátkové slaniny

- 200 g zakysané smetany

- 120 g lučiny

- 100 g strouhaného čedaru

- 1 lžíce hořčice

- sůl, pepř

- olej

Postup

1. Vypracujte hladké těsto, které dejte na 20 minut do lednice.

2. Pórek očistěte a nakrájejte na kolečka. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte pórek, nakrájenou šunku a slaninu. Zakysanou smetanu promíchejte s lučinou, vejci, sýrem, hořčicí, solí a pepřem.

3. Těsto rozválejte a vyložte jím formu s pečicím papírem. Na těsto rozložte pórkovou směs a zalijte smetanou. Pečeme při 180 °C asi 40 minut.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden