Slaný štrúdl

Suroviny na 2 záviny:

● 500 g polohrubé mouky
● 1 balení měkkého tvarohu
● 1 máslo ● 2 celá vejce

Na náplň:

● 200 g modrého sýra (nivy)
● 400 g tuňáka z plechovky
● ostrý kečup dle chuti

Postup:

1. Ve větší míse smíchejte polohrubou mouku, tvaroh, kostku másla nakrájenou na menší kousky a vajíčka, která jste nechali chvíli stát při pokojové teplotě.

Těsto je hotové, když je vláčné, nesmí lepit a musí být pevné. Pokud je měkké a lepí se, přisypte trochu mouky. Bochánek zakryjte fólií a dejte na 30 minut odpočinout do ledničky.

2. Těsto rozdělte na dva díly. Oba rozválejte na pomoučeném vále na placky asi 3 milimetry silné. Naplňte je směsí z nastrouhané nivy a tuňáka spojenou ostrým kečupem.

Placky zaviňte jako klasický štrúdl a potřete rozšlehaným vajíčkem. Těsto propíchněte z vrchu asi třikrát vidličkou, aby nepraskalo. Pečte asi půl hodiny na 180 °C, podle trouby.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...