Můj kousek štěstí

Šlehačkový dort s jahodami

Dort vypadá už na pohled úžasně, a přitom jeho příprava není nijak složitá. Dozdobit si ho můžete podle libosti a fantazie.

Potřebujete:

Směs na bábovku bez lepku Labeta, 3 vejce, 175 ml vody nebo mléka, 150 ml oleje, hrubou mouku na vysypání, tuk na vymazání, 2 smetany ke šlehání, 1 zakysanou smetanu, 1 tvaroh, 100 g cukru, 2 ztužovače šlehačky, jahodový džem, 250 g jahod

Postup:


  1. Směs na bábovku smíchejte s vejci, olejem a vodou (nebo mlékem) a šlehejte 4 minuty. Vzniklé těsto nalijte do vymazané a hrubou moukou vysypané kulaté formy a pečte v troubě při 160 °C asi 40 minut.

  2. Připravte si krém: smetany ke šlehání šlehejte, před koncem přidejte ztužovače a vyšlehejte do tuhé hmoty. Pak přidejte zakysanou smetanu a tvaroh a došlehejte.

  3. Vychladlý korpus podélně rozřízněte na dvě části, spodní díl namažte džemem a částí krému, přiklopte a zbylým krémem ozdobte vršek, případně i boky dortu. Nechte v lednici vychladit a před podáváním ozdobte vršek a strany jahodami.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden