Šlehaný dezert s amarettem

Moučník s chutí mandlí, který s oblibou připravuje muž z Mumulendu, a to vcelku pravidelně.

Ingredience: 1 mascarpone, 1 smetana ke šlehání, 2 vejce, 1 cukr, 200 cl mandlového likéru, 800 g kompotovaných broskví, 1 balení dětských piškotů, 2 lžíce instantního kakaa, lístky máty

Také vás může zajímat ...

Postup: Ušleháme z bílků sníh, ve druhé misce vyšleháme smetanu ke šlehání, do té pak přidáme mascarpone a 2 lžíce cukru. Dále přidáme mandlový likér a ještě zašleháme a smícháme s bílky v celistvou hmotu. Připravíme si nádobu, do které nejprve klademe piškoty namočené v likéru, pak plátky nakrájené broskve a další vrstvou je krém. Vrstvy takto střídáme do té doby, dokud není miska plná.

Poslední vrstva musí být krém, který posypeme instantním kakaem, ozdobíme lístky máty a dáme minimálně na hodinu vychladit.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...