Slepice na paprice

Návrat k tradičním receptům je pro Radka Kašpárka charakteristický. Každému dodá špetku originality, špetku modernosti a vyjde z toho skvěle vyladěný pokrm.

Ingredience: 1 slepice, 2 dcl smetany, 3 cibule, 1 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce mleté papriky, 7 dcl masového vývaru, bobkový list, 2 špetky nového koření, 150 g másla, 3 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, tymián, 1 vejce, 125 g krupice, lžíce másla, lžíce smetany

Také vás může zajímat ...

Postup: Slepici vykostíme, zlehka naklepeme, osolíme, přidáme špetku sekaného čerstvého tymiánu a svážeme provázkem do rolády.

Zbylou kostru použijeme na vývar. Na oleji orestujeme dozlatova najemno nakrájenou cibulku, přidáme slepici a opečeme pozvolna dozlatova. Slepici vyjmeme, přidáme protlak, mletou papriku, krátce orestujeme a zalijeme vývarem.

Slepičí roládu uchováme v teple. Vložíme koření a dusíme pod poklicí pozvolna doměkka. Zahustíme jíškou z másla a hladké mouky, provaříme ještě asi 20 minut a nakonec zjemníme smetanou a máslem. Na noky v misce ušleháme máslo se špetkou soli a vejcem do pěny a postupně vmícháme krupičku a smetanu.

Z hmoty tvarujeme dvěma lžícemi proti sobě trojhranné noky (lžíce předem smočíme ve studené vodě) a vkládáme je do vroucí osolené vody. Vaříme 10–15 minut a pak noky vyjmeme děrovanou lžící.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...