Slepice s pikantním olejem

Vyhlášený recept Jany Bouškové a Václava Vydry připravovali jako hlavní menu v jednom z největších severských řetězců s nábytkem, kde byl ve stálé nabídce a byl velmi oblíbený. Recept vám přinášíme a můžete si ho připravit i vy.

Ingredience: 1 slepice, 1 až 2 lžíce sójové omáčky, 2 až 3 lžíce červeného chilli oleje nebo slunečnicového oleje s orestovanými chilli papričkami, 30 až 40 ml kvalitního suchého bílého vína, 1 lžíce plnotučné hořčice

Také vás může zajímat ...

Postup: Slepici vaříme ve vodě, dokud se nezačne rozpadat, ale pozor, bez soli.Necháme ji trochu zchladnout a zbavíme ji kůže, kostí a chrupavek. Maso natrháme na drobné kousky a necháme úplně vychladnout. Pak do něj přidáme sójovou omáčku dle chuti, plnotučnou hořčici a červený chilli olej. Vše dobře promícháme a přidáme ještě trochu bílého vína.

Pokud je pokrm příliš suchý, přidáme trochu vývaru. Směs necháme odležet do druhého dne.

Servírujeme s plátky čerstvého chleba a třeba i zeleninovým salátkem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...