Slepičí polévka s kapustou

Suroviny na 4 porce:

1 hlávka kapusty 300 g masa ze slepice (může být i kuřecí či krůtí) 0,5 kg brambor 1 větší mrkev 1 lžička celého kmínu 1 lžička soli špetka mletého muškátového oříšku 1 lžíce hladké mouky 30 g másla

Také vás může zajímat ...

Postup:

Maso uvaříme, vývar slijeme stranou, odstraníme kosti a kůže a nakrájíme ho na nudličky. Na kostičky nakrájíme oloupané syrové brambory a mrkev. Listy kapusty nakrájíme na silnější proužky. Máslo rozpustíme v hrnci na mírném ohni, zaprášíme moukou a zamícháme.
Jakmile jíška zpění a lehce zezlátne, přidáme kapustu.

Restujeme další 2–3 minuty. Zalijeme vývarem, pořadně rozmícháme a zvýšíme plamen. Do základu přidáme mrkev, brambory, sůl, koření a dolijeme vodou, aby zelenina byla ponořená.
Vaříme doměkka. Ke konci přidáme maso a 5 minut provaříme.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...