Můj kousek štěstí

Slepované ořechy

Sladké cukroví ve tvaru vlašských ořechů také patří ke klasickým druhům a málokdy chybí na vánočním stole. 

Potřebujete:

200 g másla + na vymazání formiček, 300 g hladké mouky, 1 vejce, 120 g moučkového cukru, 1 žloutek, 150 g hořké čokolády, 100 g mletých vlašských ořechů

Na náplň:

150 g másla, 4 lžíce moučkového cukru, hnědý rum podle chuti, 80 g tmavé čokolády

Postup:


  1. Utřete máslo s vejcem, žloutkem, moukou, cukrem a ořechy a vypracujte těsto. Zabalte ho do fólie a nechte alespoň hodinu odležet v chladu.

  2. Troubu rozehřejte a Formičky na ořechy vymažte máslem. Z kousků těsta udělejte kuličky a každou vtlačte do formičky tak, aby v ní byl důlek. Formičky dejte na plech a pečte při 180 °C asi 10 minut. Ještě horké je vyklepněte – po vychladnutí můžete formičky bez vymazání znovu naplnit.

  3. Z ingrediencí umíchejte náplň, polovinu vychladlých korpusů naplňte a přiklopte druhou polovinou. Ořech můžete obalit v cukru, nebo pokapat čokoládou. .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden