Slovenská fazolačka

Suroviny na 6 porcí:

300 g fazolí, 5 brambor, 8 kuliček černého pepře
2 celé bobkové listy
3 kuličky nového koření
2 klobásky (typu čabajka)
6 velkých žampionů
2 cibule 6 lžic sádla
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce sladké papriky
½ l plnotučného mléka
250 ml zakysané smetany (nebo šlehačky)
4 stroužky česneku
1 lžíce octa
1 lžíce cukru
1 lžička soli

Postup:

1. Fazole namočte přes noc do vody. Ráno ji vyměňte, přidejte sůl, bobkový list, pepř, nové koření a uvařte je do poloměkka. Přidejte brambory na kostičky. Vedle orestujte na polovině sádla plátky žampionů. Až budou fazole s bramborami měkké, vložte
kolečka klobásy a žampiony.

2. Přilijte smetanu rozmíchanou s mlékem. Zahustěte jíškou ze sádla, nasekané a zpěněné cibule, mouky a papriky. Nechte přejít varem. Dochuťte česnekem, solí, cukrem a kapkou octa.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...