Smažené telecí řízky Cordon Bleu

Ochutnejte Cordon Bleu v podání Ivana Vodochodského. Jeho recept je propracovaný a přitom není nijak zvlášť náročný.

Ingredience: 4 telecí řízky, 4 plátky šunky, 4 plátky sýru Gruyere nebo jiného aromatického sýra, 2 až, lžíce hladké mouky, 3 lžíce strouhanky z čerstvého pečiva, 2 vejce, 100 ml mléka,1 lžíce citronové kůry, olej a máslo na smažení

Také vás může zajímat ...

Postup: Řízky naklepeme a nařízneme okraje.Na každý položíme plátek sýra a šunky, překryjeme druhým plátkem a sklepneme okraje. Maso obalíme v mouce, vejcích smíchaných s mlékem a citronovou kůrou a strouhance. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a řízky v něm po obou stranách osmažíme dozlatova. Abychom měli jistotu, že je maso hotové, můžeme krátce zapéct v troubě.

Podáváme s bramborem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...