Moje sladké tajemství

Smažený kapr v trojobalu

Suroviny:


  • 1 kapr

  • 3 vejce

  • 100 g hladké mouky

  • 200 g strouhanky

  • 2 citrony

  • sůl a černý pepř

  • olej na smažení


Postup: Menšího, asi dvoukilového kapra očistíme. Odkrojíme hlavu, asi poslední třetinu těla s ocasem a ploutve. Z očištěné části ryby odkrojíme filety tak, že nejprve povedeme nožem řez po jedné straně páteře a pak filet odkrojíme nad velkými kostmi. Stejně odřízneme i filet z druhé strany. Maso osušíme a nakrájíme na porce, osolíme a opepříme.

Vejce se špetkou soli rozmícháme vidličkou. Do jedné mísy prosejeme mouku a do druhé připravíme strouhanku. Naporcované filety postupně obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Ve velké pánvi zahřejeme olej a obalené porce filetů v něm za mírného bublání opékejte dozlatova.

Necháme okapat na ubrousku a podávejte s citronem..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden