Smažený řízek

Příprava: 80 min. Cena za 1 porci: 29 Kč

Suroviny na 4 porce:

● 4 králičí stehna
● sádlo
● sůl
● hladká mouka
● 2 vajíčka
● strouhanka
● dle potřeby mléko

Postup:

1. Králičí stehna očistíme, odblaníme a důkladně omyjeme, osušíme a osolíme. Pekáček silně vymažeme sádlem – mohou být i větší kousky sádla.

Králíka obalíme v mouce, potom v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Dáme ho do pekáčku a polijeme rozpuštěným sádlem.

2. Pekáček přikryjeme víkem a dáme do rozpálené trouby. Necháme při 200–220 °C na 10–15 minut, než maso zavoní. Poté králíka polijeme mlékem, ztlumíme troubu na 150 °C a přikrytého pečeme, než je králík měkký.

Každou půlhodinu králíka z vrchní strany polijeme výpekem. Neotáčíme ho. Když je maso měkké, můžeme odklopit víko a zvýšit teplotu na 200 °C (pro barvu). Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

reklama