Smažený telecí řízek místo kapra

Suroviny: 6 řízků z telecí kýty sůl  hladká mouka na obalení  2 – 3 vejce  180 g strouhanky  olej na smažení  150 g másla

Postup: Telecí plátky na okrajích mírně nařízneme, aby se při smažení nekroutily, a pak je hřbetem dlaně mírně naklepeme.

Osolíme z obou stran, obalíme v mouce, protáhneme je mírně našlehanými vejci a nakonec položíme do strouhanky a z obou stran ji na řízky přitlačíme. Olej nebo sádlo rozpálíme v pánvi s vyšším okrajem a z obou stran je osmahneme.

Trvat by to mělo zhruba 10 minut. Máslo nakrájíme na plátky a před podáváním je necháme rozpustit na hotových řízcích. Podáváme se skrojky citronu a bramborovým salátem

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje sladké tajemství

Moje sladké tajemství je jedinečný časopis pro ženy, které se zajímají o aktuální dění v českém showbyznysu. Přináší strhující a poutavé novinky i zprávy ze života slavných osobností a odhaluje jejich skrytá tajemství. Je určený pro čtenářky hledající nápadité a zároveň oddechové čtení, u kterého si chtějí odpočinout od svých každodenních starostí. Velkou předností časopisu je důraz na obrazovou stránku a stručnost pikantních článků, které jdou doslova na dřeň příběhu.

Komentáře

reklama