Smetanová cibulačka

Získat od Agáty Prachařové její recept na cibulačku se nám tak úplně nepodařilo, ale myslíme si, že jsme pro vás připravili takový, který se tomu utajenému velice přibližuje.

Ingredience: 2 větší cibule, 2 až 3 lžíce másla, polévkové koření nebo vegeta, 1 l masového vývaru nebo bujon, smetana nebo šlehačka, sýr niva, pepř mletý, sůl, toastový chléb

Také vás může zajímat ...

Postup: Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, která osmahneme na másle, dokud nezesklovatí. Pak ji zalijeme 1 litrem vařícího vývaru nebo vody, do které přidáme bujonovou kostku. Důkladně zamícháme. Vaříme tak dlouho, dokud cibule není hodně měkká a vůně se neline všude kolem. Poté ochutíme polévkovým kořením nebo vegetou, vše podle vlastní chuti.

Nakonec polévku zalijeme smetanou, ale o něco lepší je šlehačka. Záleží, zde zrovna držíte dietu nebo ne.

Na talíři ji ještě zasypeme nastrouhaným sýrem a podáváme s opečenými toasty nasucho.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...