Smetanová čokoládová roláda

Kakaová roláda se šlehačkovým krémem a čokoládovou polevou chutná fantasticky.

Suroviny

Také vás může zajímat ...

Na těsto – 6 vajec – 140 g moučkového cukru – 60 g hladké mouky – 20 g kakaa – pečicí papír

Na náplň – 250 g zakysané smetany – 200 ml šlehačky – 25 g moučkového cukru – 1 želatinový ztužovač

Na polevu – 100 g hořké čokolády – 20 g másla

Postup

1. Vejce ušlehejte s cukrem. Přimíchejte mouku smíchanou s kakaem. Těsto rozprostřete na plech s pečicím papírem a pečte při 190 °C asi 10 minut.

2. Šlehačku ušlehejte se zakysankou a cukrem. Vše vmíchejte do misky s želatinovým ztužovačem připraveným podle návodu.

3. Plát namažte krémem, zaviňte a polijte polevou připravenou z čokolády a másla ve vodní lázni. Dejte zatuhnout do lednice.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...