Smetanová houbová polévka

Suroviny na 4 porce:

● 500 g jedlých hub
● 0,2 l smetany
● 1 sklenka suchého bílého vína
● 1 velká cibule
● 2 stroužky česneku
● 0,6 l zeleninového vývar (i z kostky)
● 5 snítek tymiánu
● podle chuti brambory
● strouhaný muškátový oříšek
● dle chuti mletý pepř a sůl
● podle potřeby olivový olej

Postup:

Houby důkladně očistíme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli s česnekem jemně nasekáme. Brambory nakrájíme na velmi malé kostičky. Čerstvý tymián umyjeme a otrháme lístečky. Na olivovém oleji zpěníme cibulku s česnekem a přidáme houby, brambory a tymián.

Také vás může zajímat ...

Vše poté zalijeme vínem, povaříme, a jakmile víno vyprchá, dolijeme vývarem. Vaříme do změknutí. Přilijeme sladkou smetanu, ještě jednou provaříme (alespoň 5 minut). Hotovou houbovou polévku dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Můžeme servírovat i ve vydlabaném chlebovém bochánku.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...