Smetanové tartaletky

Malé křehké košíčky s lahodnou náplní jsou božským dezertem pro všední i sváteční dny.

Suroviny na 10 kusů

Na korpus – 170 g hladké mouky – 120 g másla – 70 g moučkového cukru – 1 žloutek

Také vás může zajímat ...

Na krém – 250 g mascarpone – 200 g jahod + na ozdobu – 40 g moučkového cukru – 250 ml smetany ke šlehání – 1 ztužovač šlehačky

Postup

1. Ze surovin na korpus vypracujte pevné hladké těsto, které dejte na 30 minut do lednice. Poté ho rozválejte na plát silný 4 cm, pokrájejte na kusy a těmi vyložte formičky. Dejte péct při 180 °C na 15 minut.

2. Na krém rozmixujte jahody s mascarpone. Šlehačku vyšlehejte s cukrem a ztužovačem, a pak obě směsi zlehka promíchejte.

3. Krémem naplňte vychladlé košíčky, ozdobte jahodou a nechte zatuhnout.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...