Moje chvilka pohody

Smetanové tartaletky

Malé křehké košíčky s lahodnou náplní jsou božským dezertem pro všední i sváteční dny.

Suroviny na 10 kusů

Na korpus - 170 g hladké mouky - 120 g másla - 70 g moučkového cukru - 1 žloutek

Na krém - 250 g mascarpone - 200 g jahod + na ozdobu - 40 g moučkového cukru - 250 ml smetany ke šlehání - 1 ztužovač šlehačky

Postup

1. Ze surovin na korpus vypracujte pevné hladké těsto, které dejte na 30 minut do lednice. Poté ho rozválejte na plát silný 4 cm, pokrájejte na kusy a těmi vyložte formičky. Dejte péct při 180 °C na 15 minut.

2. Na krém rozmixujte jahody s mascarpone. Šlehačku vyšlehejte s cukrem a ztužovačem, a pak obě směsi zlehka promíchejte.

3. Krémem naplňte vychladlé košíčky, ozdobte jahodou a nechte zatuhnout.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden