Smetanový pohár s malinami

Lahodný italský dezert s malinovým přelivem je nadpozemskou dobrotou.

Suroviny na 4 porce – 400 g malin – 350 ml smetany – 150 g bílého jogurtu – 80 g cukru – 4 plátky želatiny – ½ vanilkového lusku – máta na ozdobu

Postup

Také vás může zajímat ...

1. Plátky želatiny dejte do misky, zalijte vodou a nechte nabobtnat. V kastrůlku zahřejte smetanu. Přidejte podélně rozkrojený vanilkový lusk a vařte 5 minut. Odstavte, z lusku seškrabte zbylá zrníčka a vraťte do smetany.

2. Z želatiny vymačkejte vodu a přidejte ji s cukrem do horké smetany. Míchejte, dokud se želatina i cukr nerozpustí. Do vlažné směsi vmíchejte jogurt a polovinu rozmačkaných malin.

3. Panna cottu rozdělte do skleniček a dejte na alespoň 4 hodiny do lednice. Před podáváním ozdobte zbylými malinami a mátou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...