Špagety carbonara

Těstoviny s lahodnou krémovou omáčkou a kousky křupavé slaniny chutnají božsky.

Suroviny na 4 porce – 350 g špaget – 50 g tvrdého ovčího sýru – 50 g parmezánu – 100 g libové slaniny nebo uzeného bůčku – 3 vejce – 2 stroužky česneku – 50 g másla – sůl, pepř

Postup

1. Těstoviny uvařte na skus. V hluboké pánvi rozpusťte máslo a opečte kostičky slaniny a česnek. Až bude slanina křupavá a zlatavá, česnek vyjměte a vmíchejte těstoviny.

2. Vejce prošlehejte a smíchejte s většinou nastrouhaného sýra. Pánev s těstovinami odstavte vmíchejte k nim vaječnou směs. Osolte a opepřete.

3. Špagety podávejte posypané zbylým sýra.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

reklama