Špagety „carbonara“ po uhlířsku

Suroviny na 2 porce: 300 g špaget, olivový olej, 200 g plátků pancetty (slaniny), 100 g parmazánu, sůl a pepř, 4 žloutky z domácích vajec

Postup:

  1. Osolenou vodu přivedeme k varu a uvaříme špagety (8–12 min). Za-tím nakrájíme na proužky pancettu. Na pánvi rozpálíme kapku oleje a pancettu orestujeme dokřupava. Do mísy vyklepneme žloutky, přistrouháme parmazán, směs promícháme a opepříme. Z těstovin odebereme stranou hrnek vody a slijeme.
  2. Pancettu dáme k těstovinám a párkrát vše prohodíme. Při-dáme vejce se sýrem a přiléváme horkou vodu z těstovin. Mícháme, až se vytvoří krásně lesklá omáčka.
  3. Těstoviny servírujeme na hluboké talíře a před podáváním je posypeme mletým pepřem. Na stůl dáme struhadlo a kus parmazánu, aby si každý přidal sýra tolik, kolik má rád.
Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj čas na kafíčko

Ve čtvrtek vycházející Můj čas na kafíčko odhaluje strhující životní story slavných hvězd, jejich lásky, prohry, vítězství, spalující vášně, bolestné rozchody, i usmíření a osudové vzestupy i pády těch největších českých i světových legend. To vše a mnohem více najdete v časopise Můj čas na kafíčko.

Komentáře

...