Špagety carbonara s tuňákem

Klasické špagety carbonara jsou připraveny s pancettou nebo slaninou a krémovou omáčkou ze žloutků. My jsme je ještě ozvláštnili tuňákem a pórkem. Odteď už nebudete chtít večeřet nic jiného.

Ingredience: 160 g tuňáka v olivovém oleji, špagety, 1 ks pórku, 2 žloutky, 1 ks vejce, 2 lžíce strouhaného parmazánu, 50 ml olivového oleje, 1 snítka petržele, sůl, pepř

Postup: Přiveďte k varu osolenou vodu, přidejte špagety a vařte. Mezitím očistěte pórek a nakrájejte na tenké kroužky, osmahněte jej na trošce oleje, dokud nezezlátnou, a osolte.

V misce rozšlehejte žloutky a jedno celé vejce s parmazánem. Přidejte trochu vody z těstovin a pokračujte ve šlehání, než bude konzistence připomínat krém.

Slijte vodu ze špaget a přidejte k nim směs vajíček s parmazánem. Dobře promíchejte. Přidejte pórek a tuňáka.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

reklama