Moje sladké tajemství

Špagety carbonara

Suroviny:  200 g anglické slaniny vcelku  400 g špaget  sůl a pepř  150 g parmazánu  6 žloutků

Postup: Slaninu pokrájíme na kostičky a dáme vypéct na rozpálenou pánev. Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě.

Parmazán nastrouháme najemno, pár lžic si necháme stranou a většinu smícháme v míse se žloutky. Scedíme špagety, trochu vody zachytíme. Těstoviny vmícháme do vaječné směsi, aby se důkladně obalily. Přidáme vypečenou slaninu a podle potřeby i pár lžic vody z těstovin, omáčka pak bude krémovější.

Vše dokonale promícháme. Špagety rozdělíme na talíře, zasypeme parmazánem a dochutíme čerstvě mletým pepřem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden