Španělské ptáčky

Ač jde o klasickou českou kuchyni, můžete ji uvařit i zdravou cestou a zároveň si na ní pochutnat.

Příprava: 95 min

Náročnost: x x

Cena: 175 Kč

Potřebujete:

700 g hovězího zadního masa

pepř, sůl

4 cibule

plnotučnou hořčici

4 vejce

100 g šunky vcelku

4 sterilované okurky

1–2 brambory

1. Maso nakrájejte na plátky, naklepejte je, osolte a opepřete. Vejce uvařte natvrdo a nakrájejte na čtvrtiny, šunku na hranolky, okurky napůl. Plátky masa potřete hořčicí, na každý položte proužek šunky a 2 čtvrtky vejce, okurku a plátky srolujte. Omotejte je nití a svažte.

2 Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte ji na pánvi bez tuku dozlatova. Pak ji přendejte do mixéru a s trochou vody rozmixujte dohladka. Na suché pánvi opečte i ptáčky. Rozmixovanou cibuli a ptáčky vložte do tlakového hrnce a zalijte vývarem, přilijte i trochu láku z okurek na ochucení.

3 Dusíte asi 45 minut. Ke konci varu nastrouhejte najemno syrové brambory, přidejte k ptáčkům a vše vařte ještě 10 minut. Podávejte s rýží nebo šťouchaným bramborem.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Můj kousek štěstí

Každé pondělí se můžete potěšit novým vydáním časopisu MŮJ KOUSEK ŠTĚSTÍ. Najdete v něm aktuální zprávy ze společnosti, přitažlivé příběhy známých českých osobností, dechberoucí zážitky ze života čtenářů, spousty výherních křížovek a samozřejmě nechybí ani různé rady pro zdraví, krásu, zajímavé recepty a tipy pro volný čas.

Komentáře

reklama