Moje šťastná hvězda

Špekový chlebíček s Tete de Moine

Znáte? Neznáte. Tak neváhejte a připravte je třeba na nejbližší extra domácí sešlost a rozhodně sklidíte zasloužené kulinářské ovace i díky pravému švýcarskému sýru.

Ingredience: 4 ks chleba, 200 g špeku, 100 g cibule, 0,5 dcl olivového oleje, 75 g sýru Tete de Moine, 200 g ledového salátu, 50 g citronu, 20 g hladkolisté petržele, pepř, sůl

Postup: Špek nakrájíme na kostky, zpěníme na pánvi a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku.
Vše zakápneme citronem a přidáme nasekanou hladkolistou petržel. Toasty můžeme úhlopříčně rozkrojit, prokapeme je olivovým olejem a necháme sušit v troubě při 90 °C asi tak 20 minut. Na usušený toast položíme ledový salát, pokapeme citronem, přidáme směs ze špeku a navrch položíme růžičky ze sýru Tete de Moin. Pokud se vám nechce použít tenhle sýr, vsaďte na hoblinky jiného druhu sýru. Můžeme ho nahradit levnější variantou, nic tím nezkazíte, i tak sklidíte úspěch.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden