Špekový chlebíček s Tete de Moine

Znáte? Neznáte. Tak neváhejte a připravte je třeba na nejbližší extra domácí sešlost a rozhodně sklidíte zasloužené kulinářské ovace i díky pravému švýcarskému sýru.

Ingredience: 4 ks chleba, 200 g špeku, 100 g cibule, 0,5 dcl olivového oleje, 75 g sýru Tete de Moine, 200 g ledového salátu, 50 g citronu, 20 g hladkolisté petržele, pepř, sůl

Také vás může zajímat ...

Postup: Špek nakrájíme na kostky, zpěníme na pánvi a přidáme nadrobno nakrájenou cibulku. Vše zakápneme citronem a přidáme nasekanou hladkolistou petržel. Toasty můžeme úhlopříčně rozkrojit, prokapeme je olivovým olejem a necháme sušit v troubě při 90 °C asi tak 20 minut.

Na usušený toast položíme ledový salát, pokapeme citronem, přidáme směs ze špeku a navrch položíme růžičky ze sýru Tete de Moin. Pokud se vám nechce použít tenhle sýr, vsaďte na hoblinky jiného druhu sýru.

Můžeme ho nahradit levnější variantou, nic tím nezkazíte, i tak sklidíte úspěch.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje šťastná hvězda

Váš oblíbený časopis Moje šťastná hvězda dostal novější kabátek! Můžete se těšit na nové rubriky, ještě více žhavých kauz, které hýbou českým showbyznysem, dojemné osudy filmových legend i pikantní lásky slavných. To vše už v tomto čísle!

Komentáře

...