Moje chvilka pohody

Špenátové rizoto

Nevšední variace na jemné a krémové italské rizoto.

Suroviny na 4 porce - 250 g rýže - 200 g čerstvého baby špenátu - 1 cibule - 1 l zeleninového vývaru - olivový olej - máslo - strouhaný parmezán - sůl - bazalka

Postup

1. Nadrobno pokrájenou cibuli orestujte na oleji a másle. Přidejte opláchnutý natrhaný špenát, podlijte 500 ml vývaru a chvilku povařte.

2. Přisypte rýži, osolte a postupně podlévejte vývarem, dokud rýže nezměkne a nebude mít krémovou konzistenci. Odstavte a vmíchejte parmezán.

3. Podávejte ozdobené bazalkou.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden