Špenátové rizoto

Nevšední variace na jemné a krémové italské rizoto.

Suroviny na 4 porce – 250 g rýže – 200 g čerstvého baby špenátu – 1 cibule – 1 l zeleninového vývaru – olivový olej – máslo – strouhaný parmezán – sůl – bazalka

Postup

1. Nadrobno pokrájenou cibuli orestujte na oleji a másle. Přidejte opláchnutý natrhaný špenát, podlijte 500 ml vývaru a chvilku povařte.

2. Přisypte rýži, osolte a postupně podlévejte vývarem, dokud rýže nezměkne a nebude mít krémovou konzistenci. Odstavte a vmíchejte parmezán.

3. Podávejte ozdobené bazalkou.

Časopis, který by vás mohl zajímat

Moje chvilka pohody

Moje chvilka pohody je týdeník určený čtenářkám „pohodářkám“, které berou život s nadhledem, shovívavostí, humorem i pochopením. Na své si přijdou všechny, které zajímají osudy jiných žen i známých osobností. Na nové číslo se můžete těšit každý čtvrtek.

Komentáře

...